De RedacCie over het lustrumgala

Heb jij een kaartje weten te bemachtigen voor het lustrumgala? Of sta je op de wachtlijst, hopende dat er zoveel mensen afzeggen dat je toch een plekje kunt krijgen? De RedacCie vroeg zich af hoe de galacommissie dit heeft georganiseerd, of zij de snelle kaartverkoop hadden verwacht en of er nog hoop is voor de mensen die geen kaartje hebben kunnen krijgen. Tussen de drukte van de tentamens spreek ik af met Matthijs, ofwel Scoob, ofwel de quaestor van de galacommissie.

Heel nice dat we naar Krakau gaan, hoe kwamen jullie zo op het idee om hierheen te gaan?
“Alles was eigenlijk te duur buiten Oost-Europa. Dus ja. Dan zouden we in de Benelux kunnen blijven om te besparen voor de bus kosten, maar dan is het alsnog duur om het te organiseren. Praag was een goede optie, maar daar was het lustrumgala de vorige keer natuurlijk ook al. Was ook wel lame geweest bij de borrel wanneer we de locatie zouden bekendmaken.”

Was het lastig om dit te organiseren?     
“Nou, je moet eigenlijk wel naar een grote stad toe als je een hostel wilt vinden waar zo’n 300 mensen in kunnen. In Groningen kunnen buitenlandse studenten al geen slaapplek vinden, laat staan dat je met 300 studenten zomaar ergens kan tukken. Toen het bekend was dat het in Krakau kon was het vinden van een hostel goed te doen, ook al verloopt het contact met dat hostel niet altijd heel goed. Is toch Polen hè, die kunnen beter muren verven dan evenementen organiseren. Het contact met de mensen van de galalocatie loopt wel wat beter. De bussen regelen ging ook wel prima, die komen uit Buitenpost.”           

Hadden jullie de snelle kaartverkoop verwacht?           
“Nee. We zaten in het begin te overleggen of we een leip gala wilden voor minder mensen of een prima gala voor veel mensen en toen dachten we van.. ja weet niet echt. Als je het goedkoop houdt dan krijg je veel mensen mee en als je het duur maakt dan krijg je minder mensen mee. Stukje prijselasticiteit, vraag/aanbod etc. Toen dachten we; laten we er tussenin zitten en de gouden middenweg zoeken tussen kwaliteit en kwantiteit. Dan gaan de mensen die echt willen mee en is de prijs niet al te hoog. Nu is wel gebleken dat veel mensen, iets meer dan wij hadden gedacht, de prijs niet te duur vonden.”

Is er ook een plan voor de mensen die wel graag meewillen maar geen kaartje hebben kunnen krijgen?
“We zijn bezig met zoveel mensen nog meekrijgen. De extra bussen kunnen sowieso geregeld worden, we zijn nog bezig met een hostel vinden en kijken of het kan bij de locatie. We zijn er dus wel echt hard mee bezig. Mijn advies voor de mensen die op de wachtlijst staan is daarom ook; ga niet zelf dingen fixen. Ik heb een stille hoop dat het gaat lukken.. maar als je uiteindelijk toch niet meekan, ben je welkom op hb dat weekend. Wij gaan allemaal toch mee, dus daar zijn een paar bedden vrij.”

 

Verder werden er nog veel uitspraken gedaan die ik beter niet online kan zetten. Benieuwd wat dit was? Spreek de beste man zelf dan maar aan op de borrel of zo.

 

Geschreven door: Naomi van den Dorpel

 

 

 


Niet zo Innocent
31jan

Niet zo Innocent

Om eerlijk te zijn had ik voor deze week niet echt een idee waarover ik zou moeten schrijven. Totdat een bepaald onderwerp opviel in...

Rust
24jan

Rust

Het studentenleven is ontzettend druk. Van alle kanten wordt er van alles van je verwacht. De prestatiedruk ligt enorm hoog; je moet...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren