Het lustrumdiner

De aftrap van ons Ve lustrum is begonnen! En niet zomaar, samen met Stadjes en andere externen werd er gisteravond heerlijk gedineerd op de Vismarkt. Was jij er ook bij? Om een beetje een beeld te krijgen van wat erbij komt kijken om zo’n groot diner te organiseren spraken we tijdens het diner met Thomas de Hek, die samen met 7 anderen de organisatie van dit evenement op zich nam.

“Het was een hele klus”, vertelt de Hek, “vanaf nul iets groots neerzetten zonder echt een concreet idee”. Dit is iets heel anders dan andere N.S.G.-commissies, in plaats van een concreet doel begon deze commissie vanuit een vaag maar tof idee. “Het is super druk maar wel heel leuk om dit samen op te bouwen, iedereen heeft wel ervaring met organiseren. We zijn een hele diverse groep, maar wel allemaal mensen die iets moois neer willen zetten” Helaas ging dat niet altijd even gemakkelijk. Er kwamen veel verschillende partijen bij kijken en er waren verschillende administratieve hordes, zoals het krijgen van een vergunning van de gemeente om überhaupt de Vismarkt te kunnen huren. Toen dat eenmaal geregeld was kon het grote en leuke werk beginnen, zoals het regelen van sponsoren en het benaderen van verschillende restaurants. “We hebben met Heineken 0.0 een goede deal kunnen sluiten, zodat iedereen gratis 0.0 kan drinken.”

Divers gezelschap
Daarnaast moesten ook veel mensen uitgenodigd worden zodat dit een diner voor iedereen is.  “Er komen veel verschillende mensen, Stadjes, studenten, mensen via de Voedselbank of via een andere instantie.” Dat diverse gezelschap is ook wel te zien, want terwijl we gezellig  aan een tafel op de markt zitten druppelen de eerste gasten binnen, zelfs moeders met kleine kinderen. “Helaas zijn er ook veel kinderen die afhankelijk zijn van de Voedselbank, dus die zijn vanavond ook welkom. Maar door iedereen te mengen kunnen er mooie gesprekken ontstaan. Geen één tafel is met alleen maar mensen die elkaar kennen.”

Drukke dag
Het is geen makkelijke klus, een diner op de Vismarkt organiseren. Zoals het gezegde luidt: “de laatste lootjes wegen het zwaarst”. Lekker cliché maar wel waar. Vanochtend om half negen kwam de commissie bij elkaar om de laatste dingen te regelen en te zorgen dat alles op zijn plek komt. “We begonnen de dag met samen bidden, dat geeft veel vertrouwen in dat de dag goed komt. Want we zijn natuurlijk wel afhankelijk van veel dingen. Vervolgens kwam Heineken en moesten we beginnen met opbouwen, dus al het hekwerk etc.” Gelukkig zijn er leden die graag vrijwillig de handen uit de mouwen steken om vandaag te helpen dit tot een succes te maken. “Na het eten is het nog niet klaar natuurlijk, dan moet alles nog afgebroken worden. Maar als dat allemaal klaar is drinken we lekker samen een biertje op de soc.”

“Uiteindelijk gaat het om het groter doel: iets terug doen voor de stad Groningen, we mogen dankbaar zijn dat we in deze stad zo veel moois hebben met elkaar.”

Het was een koude, maar gelukkig droge avond, die onvergetelijk is geworden! 

 

Geschreven door: Anna Migchels

 

Foto's door: Daniëlle van den Dorpel


Geloven kan ik wel zonder naar de kerk te gaan
09mei

Geloven kan ik wel zonder naar de kerk te gaan

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn: de afgelopen decennia zijn de kerken hard leeggelopen en dit is een trend die zich door lijkt te...

Christus kennen en hem bekendmaken
02mei

Christus kennen en hem bekendmaken

Het motto van N.S.G. is beduidend helder: Christus kennen en hem bekendmaken. Christenen kennen talloze kerken, conferenties,...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen