Relacie - met God (op Focus)

‘You were the Word at the beginning…’ Terwijl ik met mijn handen op de stoel voor mij leun, zie ik op verschillende plekken in de zaal handen omhoog gaan. Handen die God aanbidden. Zelf ben ik niet zo gewend aan deze vorm van aanbidding. Ik vind het heel tof om te zien hoe mensen zich op die manier volledig over durven te geven, maar ik ben er persoonlijk simpelweg niet comfortabel mee. Soms open ik mijn handen, maar heuphoogte is wat mij betreft wel voldoende.
 

Samen met zo’n 1100 NSV-studenten uit alle hoeken en gaten van Nederland, mochten we op de Betteld bij elkaar komen voor het Focusweekend. Een weekend vol gebed en aanbidding. Een weekend waarin ruimte werd geboden om na te denken over je relatie met God. Een weekend waarin we mochten stilstaan bij Bijbelteksten over het volgen van Jezus. En bovenal een weekend waarin God aanwezig was.

Het is Gods hartsverlangen om een relatie met mensen aan te gaan. Er werd uitgelegd dat uit de zondeval vier gebroken relaties zijn voortgekomen: een gebroken relatie met onszelf, met God, met onze naaste en de schepping. Telkens weer zetten wij onszelf centraal en hebben we moeite om God volledig te vertrouwen. Toch houdt God telkens weer vast aan Zijn plan van redding en recht: Zijn goedheid wordt zichtbaar in de Zoon.

“De Mensenzoon is gekomen om te zoeken en te redden wat verloren was” (Lucas 19:10, NBV).

God vraagt ons om met Hem te leven en Hem de hoogste plaats te geven. Naast het feit dat dit een hele bewuste keuze is, is het tegelijkertijd een enorme uitdaging. In de huidige maatschappij worden wij dagelijks geconfronteerd met een scala aan afgoden. Wij blijven het liefst binnen onze christelijke bubbel, zodat we ons leven kunnen leiden in de veiligheid van een vertrouwde omgeving. Jezus nodigt ons echter uit voor een avontuur. Hij daagt ons uit om eens buiten onze comfort zone te stappen. Zijn komst naar deze wereld veranderde alles radicaal.

“Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van Hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar Zijn wonderbaarlijke licht” (1 Petrus 2:9, NBV). 

Jezus heeft ons levende verbindingen gemaakt om God bij mensen te brengen en andersom. Wij mogen vol vertrouwen achter Hem aangaan. Ja, er zullen tegenslagen komen. Een leven met Jezus is nou eenmaal niet eenvoudig. Toch belooft God dat Hij altijd bij je is en je Zijn kracht zal schenken. Hij wil Zichzelf aan ons openbaren door Zijn Woord.


En ineens was daar de bridge. You have no rival. You have no equal. Ik sloot mijn ogen en liet de tekst tot me doordringen. Now and forever God You reign. Voordat ik er erg in had, stond ik met mijn hand in de lucht. Yours is the kingdom, Yours is the glory, Yours is the Name above all names! Ik kan niet anders dan te zeggen: inderdaad, what a powerful Name it is!

Geschreven door: Laura Polman


Rust
24jan

Rust

Het studentenleven is ontzettend druk. Van alle kanten wordt er van alles van je verwacht. De prestatiedruk ligt enorm hoog; je moet...

De Zondvloed
17jan

De Zondvloed

In de afgelopen vakantieperiode besloot ik een boek te lezen dat ik gekregen had bij het doen van mijn belijdenis. De Wereldwijde Vloed...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen