STARNUMAN!

Deze keer in een kijkje nemen bij: Huize STARNUMAN! Met het koudste bier van de stad Groningen rechtstreeks uit Siberië, het mooiste dakterras in de wijde omgeving, vijf mannelijke bewoners en gelukkig geen stinkend huisdier; een incidentele muis daargelaten.

Wie zijn de Starnumannen?
Barbs/bowlen/BBQ ook wel HO, of heel soms Maarten. Heerlijke sfeermaker met het hart op de juiste plek die goed weet waar het bier staat. Lijfspreuk: De deur moet altijd op een kier staan voor een mooi avondje zuipen.  

Hes/hesli/op het anytimer bord: liefkozend-Marjolein. Is de favoriete huisgenoot van Gjalt. Dit door het immer aanwezige wederzijde begrip en als teken van nostalgie over het aanstaande verlies op 1 juli.

‘Oeh Lekker’ Dekker/grote beer/dekhengst. Zorgt voor de nodige reuring in het huis, is volgens Stijn altijd aanwezig in letterlijke en figuurlijke zin(?!). Is verder erg sportief, heeft zelfs een keer op 1 dag 2x gesport. Het gerucht gaat dat Dekker nog nooit een zonsopgang heeft gezien, tenzij hij rond die tijd thuiskwam.

Gjaltinator/mister 2D/de knappere helft. Ligt naar eigen zeggen aardig aan de ketting en heeft het afweersysteem van een klein, zielig en gehandicapt egeltje. Levensmotto: liever lid dan fit

Stieno/huisfeut/mr. Twijfelaar; leeft meer in de UB dan op de Star en zijn vriendin is eigenlijk een veel leukere huisgenoot dan hijzelf.

 

Wat doen de Starnumannetjes samen?
Elke maandag huisavond: samen eten, telefoons weg en verder geldt: “what happens at Starnuman, stays at Starnuman”.

Elk jaar heeft het huis OHD; hierbij komen de oud-huisgenoten een dagje terug op de Star, vallen we de buren een beetje lastig en proberen we Gjalt zo snel mogelijk onder de tafel te zuipen of op bed te krijgen in verband met ziekte. (wat allebei niet zo moeilijk is)

 

Wat is de definitie van een Starnuman?
Stijn: 1 been in de vereniging, 1 been in ‘t huis. Buigen, maar nooit knakken.

Gjalt: goeie conditie vanwege de lekkere fietsafstanden

Dekker: Stijn weet daar nog helemaal niks van; broederschap boven alles, lekker dicht getikt. Wij verbroederen louter door Dommelsch.

Stijn voegt toch nog toe: karakter en draagkracht

           

Waarom louter Dommelsch?
Tijdens de oprichting in 2008 leek de eerste bewoners dit een schitterend idee. Verder wordt het leven een stuk makkelijker als je niet hoeft na te denken welk bier je gaat kopen.

 

Stijn, lust jij eigenlijk wel Dommelsch?
“Ja lekker man, op z’n tijd zo’n koude glijder. Goede wijn is nog steeds geen bier”

 

Wat zijn de voorbereidingen voor het volgende huisfeest?
In de zomer, met lekker weer, op het dakterras, beetje tropical house met saxofoontjes. Wordt vervolgd.

 

P.S. Barbs en Hes waren druk aan het koken voor de huisbazen die kwamen dineren en zijn hierdoor in de antwoorden helaas minder betrokken.

 

P.P.S. voordat het einde van dit uitstekend voorbereide interview bereikt mocht worden namen de Starnumannetjes het gesprek over. Dit door het stellen van een aantal belangrijke vragen. Zie onderstaande foto voor het resultaat:

Geschreven door: Simon van Putten


Christelijke Clichés: de Bubbel
11apr

Christelijke Clichés: de Bubbel

Van christelijke basisschool tot christelijke zomerkampen en van zondagschool tot N.S.G. Oh, die christelijke bubbel. Zo veilig,...

04apr

Duivelse hersenspinsels

Slang, Satan, Lucifer, Morgenster, Beëlzebul, Belial, de duivel krijgt in de Bijbel veel namen, maar wat weten we nu eigenlijk precies...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen