De verbouwing

Over een periode van ongeveer 5 weken werd de eerste verdieping van ‘ons huis’, de Domus Veritatis, aangepakt. Misschien bent u zelf ook bij de verbouwing aanwezig geweest en heeft u de sfeer kunnen proeven. Misschien niet. Gelukkig kunnen Johan Groenewold, Erwin de Haan, Rick-Jan Franken en Wibren Buit ons er meer over vertellen!

Vanaf 17 december kon de vereniging zich van zijn technische kant laten zien, de Sola Vide werd gesloten en er werd hard geklust! Zo was het doel om de sfeer op de eerste verdieping te verbeteren. Dit is onder andere gedaan door het maken van lambrisering, het schilderen van de muren en het plafond, betere verlichting en kasten achter de bar. Ook werd er een speciaalbiertap geplaatst en is er nu een prachtig nieuw barblad. Al met al veel veranderingen! Ik hoor u al denken; hoeveel heeft dit allemaal gekost? Komt ‘ie dan he; exclusief BTW heeft het 2790,39 euro gekost en inclusief BTW 3376,3719 euro. (Dit is zo’n 25% over het geplande budget.)

Zoals u weet maken vele handen licht werk, daarom is er ook goed reclame gemaakt om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het klussen. Er was dan ook hulp van veel verschillende mensen en de opkomst was beter dan verwacht. Heeft u ook geholpen? ‘Vo hiervoor! Ook mensen die niet technisch aangelegd zijn kregen de kans om te shinen door te koken of te helpen tijdens het schoonmaakweekend. Wat fijn om samen een vereniging te zijn!

Uiteraard ging niet alles perfect tijdens de verbouwing. Zo werd er een flexibele waterleiding aangelegd maar dit bleek lastiger te zijn dan verwacht.

Deze waterleiding heeft dan ook zes keer een lekkage veroorzaakt. Daarnaast had Huize Hoogh ook twee dagen geen water door de verbouwing, oeps!

Echte gewonden zijn er gelukkig niet gevallen, althans niet door het klussen. Blijkbaar heeft Silvan Visscher een enorme splinter in zijn been gekregen doordat hij van de trapleuning naar beneden gleed. Het is dan echter de vraag of dit echt aan de verbouwing te wijten is…

Ik snap heel goed dat u ontzettend benieuwd bent naar het uiteindelijke resultaat, daarom heb ik wat foto’s toegevoegd van de huidige staat van de Sola Vide. Hier kunt u echter duidelijk zien dat er nog wel het een en ander moet gebeuren voor de opening van komende donderdag. Het is dus nog niet te laat om ook te komen helpen met opruimen of schoonmaken! U kunt komende week langs komen om de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten zodat we donderdag allemaal van de afgeronde Sola Vide mogen genieten!

  

 

Harde werkers bij de bar

Wist u dat…

… er voor de verbouwing meer dan 600 4x40 schroeven gebruikt zijn?

… er zo’n 2600 meter afplaktape doorheen gegaan is en ongeveer 12,5 liter houtverf?

… er 48 platen gebruikt zijn, 51 latten en 33 balken?

… men bijzondere dingen vond? Zo lagen er verbazend veel lampenkappen op de verdieping en waren er nog bierviltjes uit de tijd van de Golden Arm.

… er tijdens de verbouwing een oud schild van Phalanx ‘per ongeluk’ tussen de muur is geplaatst?

… niet alleen leden hebben geholpen? Er zijn ook drie vaders geweest die een bijdrage hebben geleverd!

… al met al er zo’n 1800 (!) ‘man’uren in de verbouwing zit?

Dus, komt u bijvoorbeeld Wibren tegen op een borrel? Biedt hem dan zeker een biertje aan of geef hem even een compliment, want wat een toewijding!

… u donderdag bij mij een biertje kunt komen halen aan de vernieuwde bar?

Tot dan!

 

Geschreven door: Anne Plug


De Zondvloed
17jan

De Zondvloed

In de afgelopen vakantieperiode besloot ik een boek te lezen dat ik gekregen had bij het doen van mijn belijdenis. De Wereldwijde Vloed...

Alcoholgebruik
10jan

Alcoholgebruik

New year, new me. Veel mensen zien een nieuw jaar als een frisse start en de goede voornemens zijn tegenwoordig bijna niet meer weg te...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren