Over N.S.G.

Navigators Studentenvereniging Groningen is een snelgroeiende, christelijke studentenvereniging in Groningen. Met momenteel bijna 450 leden hoort N.S.G. bij de grootste christelijke verenigingen van Nederland. Daarnaast is de Vereniging in grootte de vierde van Groningen, waardoor ze midden in de Groningse studentenwereld staat.

Vereniging

Binnen de vereniging heerst een goede afwisseling tussen student-zijn en de diepgang in het christelijk geloof. Als vereniging handelt N.S.G. in navolging van het motto ‘Christus kennen en Hem bekend maken’. Onder andere tijdens de tweewekelijkse kring wordt gebouwd aan je persoonlijke relatie met God.  Daarnaast is er iedere dinsdagavond een verenigingsactiviteit met aansluitend een borrel in onze sociëteit de Domus Veritatis, waarbij ook gasten altijd van harte welkom zijn. Naast de vaste verenigingsavond vinden er regelmatig andere activiteiten plaats zoals feesten, borrels, praise & worships, sportevenementen, toneel en het jaarlijkse gala. Ook is het mogelijk om landelijke activiteiten met andere Navigatorsteden mee te maken zoals het songfestival, de sportdag en het Focusweekend.


Dispuut

Als lid van N.S.G. word je tevens lid van een dispuut, waarbij je onderdeel bent van een vaste groep van ongeveer twintig studenten. De basisactiviteit van elk dispuut is de tweewekelijkse kring. Daarnaast vinden er ook activiteiten als dispuutavonden, -weekenden en spontane activiteiten die het dispuut zelf organiseert plaats. Een dispuut is een van de plekken binnen N.S.G. om vriendschappen op te bouwen. Ook kun je er als lid voor kiezen om actief te worden binnen een van de vele commissies die de vereniging rijk is.

Nieuwsgierig? Iedere dinsdag ben je vanaf 23.00 uur welkom aan de Hardewikerstraat 7 om sfeer te komen proeven op de borrel, of op een van de andere activiteiten. Voor meer informatie kun je terecht bij de Abactis via abactis@nsgroningen.nl.