Datingsite voor christelijke hoger opgeleiden en studenten

christelijke-datingsites.nl

Je bent christelijk en single, bij welke datingsite moet je dan zijn? Je zult er waarschijnlijk, net als
zo veel alleenstaanden, de voorkeur aan geven om je nieuwe vlam ‘zo maar’ in het dagelijks leven
tegen te komen. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Soms is het gewoon pech, maar
steeds meer mensen, waaronder ook jongeren, ontbreekt het simpelweg aan de tijd om uit te gaan
of zich vol het verenigingsleven in te storten.

Er is in Nederland geen datingsite die specifiek voor de doelgroep ‘Christelijke hoger opgeleiden’ is
opgericht. Daar is deze doelgroep in ons land simpelweg te klein voor. In de Verenigde Staten zijn
er vast wel sites die deze groep bedienen, maar in Nederland zul je het met alternatieven moeten
doen: of een christelijke datingsite, waar natuurlijk ook wel hoger opgeleiden lid zijn, óf een
datingsite voor hoger opgeleiden, waar een deel van het ledenbestand ongetwijfeld christelijk zal
zijn. Een overzicht van sites die wel echt alleen op hoger opgeleiden gericht zijn staat trouwens op www.datingsite-hogeropgeleiden.nl">datingsite-hogeropgeleiden.nl

Christelijke Datingsites

Welke christelijke datingsites heb je zoal in ons land? Dat zijn er nog best veel. Dat lijkt goed nieuws, en misschien is dat het ook hoor, maar dat betekent óók dat christelijke singles erg verspreid over verschillende sites zitten. Zo komt de single op site A dus nooit in contact met die leuke christelijke vrijgezel op site B.

Ideaal was het geweest als er een duidelijke, goed functionerende marktleider op het gebied van christelijke dating zou zijn, maar die is er gewoon niet. Welke sites zijn er zoal?

Funky Fish

FunkyFish is een van de oudere christelijke relatiesites (2002). Daarnaast is het ook een community, dus staat ook open voor mensen die geen relatie zoeken. Momenteel zijn er ongeveer 24.000 katholieke en Protestantse singles lid. Grappig feitje: er zijn meer vrouwen dan mannen lid. Meer van dit soort cijfers vind je op hun website funkyfish.nl.

SamenChristen

Samen Christen is relatief nieuw, maar heeft de afgelopen 2 jaar toch 15.000 inschrijvingen gehad. ook een relatief grote site dus. Als je interesse hebt kun je deze site twee weken lang gratis uitproberen. Daarna staat het je vrij om te kiezen voor een abo, of om samenchristen.nl te verlaten. Op de site kun je een rondleiding doen, zodat je meer te weten komt over de werking van deze dating site. Ook zijn er succesverhalen te lezen.

Opzoeknaarjou

Ook een van de grotere datingsites voor gelovige singles. Voor een abonnement moet je wel maandelijks een bedrag neerleggen, maar dit ligt een stuk lager dan bijvoorbeeld bij Parship of Elite Dating. Sowieso lijken de christelijke sites niet zo duur te zijn, zeker in vergelijking met de sites voor hoog opgeleide alleenstaanden. Opzoeknaarjou.nl heeft een eigen app, en momenteel 2.500 leden ongeveer. Vanaf een kleine 7 euro in de maand heb je al een volledig lidmaatschap.

Crosspoint

Deze site werkt met gratis proefabonnementen, dus geen teleurstelling als je na betaling niet tevreden blijkt met de dienst. Op de ‘dit zeggen de leden’-pagina kun je lezen wat eerdere members van deze site te melden hebben.

Christian Cupid

Wellicht leuk voor christelijke studenten die buitenlandse gelijkgestemden willen vinden. Dit is namelijk een internationale christelijke datingsite. Er zijn niet veel Nederlanders lid. Ook is de site niet echt op studenten gericht; de meeste leden zijn ouder dan 30. Op het <a target="_blank" href="http://www.24dating.nl/christelijke-dating/">christelijke deel van 24dating.nl</a> staat wat meer info over deze Engelstalige datingsite.

Verder heb je nog wat kleinere sites, zoals Ichthusdate, Date2Shine, Christian Match en Christelijk Contact. Op https://www.christelijke-datingsites.nl/ vind je reviews van deze en andere sites voor christelijke dating. Je kunt er ook ervaringen lezen van mensen die reeds lid zijn geweest van de verschillende sites. Uiteraard kun je er zelf ook jouw ervaringen op het gebied van christelijk daten delen.

 

Nep-profielen

Onlangs was er in het NOS nieuws een item over nep-profielen die op veel datingsites actief zouden zijn. De NOS wist ook zelf met enige muisklikken een malafide datingsite te creëren, uit een template die door dating-bedrijven beschikbaar wordt gesteld. Binnen enkele minuten stond de NOS site mét honderden fake profielen online .

Duidelijk werd dat het hier om datingsites met en beduidend minder serieus karakter gaat. Je herkent ze eigenlijk gelijk al aan de half geklede dames op de voorpagina, Sierdeze datingsites voor hoog opgeleide singles als e-Matching en Match4me houden zich verre van dit soort praktijken. Het aantreffen van nep-profielen op dit soort sites zou de doodssteek betekenen voor hun dienst. 

Veilig Daten Keurmerk

Wil je helemaal zeker zijn dat je veilig date, dan is het verstanding om lid te worden van een van de zeven datingsites die bij het Veilig Daten Keurmerk zijn aangesloten. Maar liefst 3 van de 4 grote datingsites voor hoog opgeleiden zijn aangesloten bij de keurmerk. Parship, match4me en Elite Dating zijn lid; e-Matching is dit helaas niet. Toch is e-Matching een prima datingsite; onduidelijk is waarom ze zich niet hebben aangesloten. De overige leden zijn Pepper, 50plusmatch, Relatieplanet en Lexa.

Christelijke datingsites zijn, althans in Nederland, te klein om er belang bij te hebben zich aan te sluiten bij een dergelijk keurmerk. Hopelijk schept dit verhaal wat duidelijkheid. En mocht je helemaal geen zin hebben in een site vol met christenen of vol met hoog opgeleiden, dan kies je gewoon lekker voor Lexa of Relatieplanet. Want ook daar zijn genoeg leuke mensen te vinden.

 

 


Student onwetend over gevolgen van schade claimen
25jun

Student onwetend over gevolgen van schade claimen

Uit onderzoek is gebleken dat studenten geen idee hebben hoe groot de gevolgen zijn als zij een WA- schade claimen bij hun...

God Bestaat U? - Wetenschap
17mei

God Bestaat U? - Wetenschap

God, bestaat u? - Wetenschap Na twee maanden besteed te hebben aan argumenten omtrent het bestaan van Jezus van Nazareth, gaan we deze...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren