Help, ik moet op kamers!

 

 

Het is bijna zomervakantie, en het is tijd voor de volgende uitdaging: zelfstandig wonen. Maar hoe vind je een kamer in een nieuwe stad waar je bijna niemand kent? En heb je kamernet al helemaal afgezocht? In deze blog geef ik je tips zodat je hopelijk zo snel mogelijk op je nieuwe stekkie terecht komt.

Lefier

Lefier is een woningorganisatie binnen Groningen die ook kamers verhuurd. Voor 30 euro kan je je inschrijven en kan je je wachttijd opbouwen. Na een tijd krijg je een kamer aangeboden, en moet je de kamer binnen 5 dagen bezocht hebben. Na de bezichtiging is de kamer van jou. Lefier heeft kamers over de hele stad in verschillende prijsklassen. Er zit dus sowieso een kamer voor jou bij!

+   Verschillend aanbod in kamers
+   Niet hospiteren
-    Onduidelijke wachttijden
-   Inschrijfkosten

Facebook

Op Facebook zijn er verschillende groepen waar kamers op geplaatst worden. Twee wat minder bekende groepen zijn O.C.S.G.-kamervinder en Marktplaats der N.S.G. In beide groepen worden vaak kamers geplaatst, en omdat deze groepen niet bekend zijn in heel Groningen heb je een beter kans van slagen. O.C.S.G. is het overkoepelende orgaan van alle christelijke studentenverenigingen in Groningen, dus zo heb je de kans om andere christenen in Groningen te leren kennen.

+   Christelijke huisgenoten
+   Grotere kans dat je reactie gelezen wordt

Durf te vragen!

Weet je iemand die in Groningen studeert, of heeft gestudeerd? Voel je dan niet bezwaard om een berichtje te sturen. Iedereen die hier ooit is komen studeren heeft is op een moment op zoek geweest naar een kamer. We steken graag onze handen uit de mouwen, en sturen met liefde je berichtje door.

Mocht je nog vragen hebben, je kan altijd een mailtje sturen naar onze Assessor Externus 


Interview met de Abactis
10feb

Interview met de Abactis

Een klein inkijkje in het leven van een bestuurslid in corona tijd. Deze keer: Laura Polman Hoe is het nou om nu bestuur te doen? Ik...

5 tips om Groningen te ontdekken!
26mei

5 tips om Groningen te ontdekken!

  In de maanden rond augustus stroomt Groningen weer vol met eerstejaars studenten, dus ook onze mooie vereen krijgt weer een aantal...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren