5 tips om Groningen te ontdekken!

 

In de maanden rond augustus stroomt Groningen weer vol met eerstejaars studenten, dus ook onze mooie vereen krijgt weer een aantal nieuwe sjaars. Voor veel van deze - nu nog - middelbare scholieren is het erg spannend om in een onbekende stad te gaan studeren. Met een stad als Groningen die zo veel te bieden heeft kan het moeilijk zijn om in zo’n beginperiode wegwijs te worden in de stad. De plaatselijke supermarkt weten de nieuwe studenten nog wel te vinden, maar waar ga je heen als je op een mooie plek koffie wil drinken, waar ga je hartje zomer je verkoeling zoeken en waar ga je -als het koud is- met een groepje spelletjes spelen onder het genot van een speciaalbiertje? Kortom, waar moet je zeker naar toe gaan als je in Groningen komt studeren? De Redaccie van N.S.G. heeft voor jou 5 locaties opgezocht waar studenten te vinden zijn.

1. Koffietje doen met uitzicht

Wanneer ome Duo aan het einde van de maand weer langs is geweest met een financiële prikkel, brandt het geld de meeste studenten in de zak. Je levensstandaarden gaan voor betrekkelijk korte tijd weer omhoog en je kunt je duurdere koffie permitteren dan die van de UB. Je wilt samen met je mede UB’er bediend worden en als een koningen over onze mooie stad uitkijken aangezien jullie je tijdelijk een grootverdiener voelen, wat is dan een goede plek? Neem eens een kijkje in Cappuvino aan de Vismarkt, op hun dakterras heb je een magistraal uitzicht over de Vismarkt.

Cappuvino Groningen

2. Verplichtingen voldoen

Studenten hebben een overdaad aan ‘to do’s’ in hun leven. Dat is voor een aankomend student, wiens leven volledig georganiseerd is door ouders of school, misschien moeilijk voor te stellen. Toch ontkomt geen student aan de nooit eindigende ‘to do-lijsten’. Waar kan je deze lijstjes het beste wegwerken? Dat is in de Coffee Company. Hier heb je werkplekken met uitzicht, stopcontacten en relatief weinig geluid. Daarnaast kan je sterke Espresso’s bestellen om wakker te blijven.

CC Oude Ebbinge Groningen

3. Buitenshuis met groepen

Wanneer je een gezellig avondje met vrienden binnen spelletjes wil spelen of gezellig wil bijpraten dan is dat niet altijd bij iemand thuis mogelijk. Dan biedt Brouwerij Martinus uitkomst. Zoals de naam al zegt is het een brouwerij van speciaalbier dat voornamelijk in Groningen en omstreken wordt verkocht. In het pand wordt op de eerste verdieping bier gebrouwen en daar worden ook de rondleidingen gegeven. De tweede verdieping is een restaurant van Martinus waar bijpassend eten wordt geserveerd en op de derde verdieping is een huiskamer ingericht waar je met vrienden kunt genieten van speciaalbiertjes en lekkere hapjes. Verder liggen er overal spelletjes die je kunt spelen, daarnaast worden op verschillende avonden jam sessies georganiseerd. Je hoeft niet te reserveren, tenzij je met een grote groep bent.

Brouwerij Martinus

4. Verkoeling in de zomer

Wanneer de opwarming van de aarde weer voelbaar duidelijk wordt, moeten we toch ergens heen om de verkoeling op te zoeken. Op fietsafstand van de binnenstad in Groningen is het Hoornse plas. Je hoeft maar ongeveer een kwartier te fietsen (vanaf centrum), voor een hele dag vertier! Tip: Check voordat je gaat of er blauwalg in het water zit.

Hoornse plas Groningen

5. Genieten van uitzicht

Tot op heden is het hoogste uitzichtpunt de Martinitoren. Met een hoogte van bijna 97 meter dient deze toren als stip op de horizon. Voor het beklimmen van de Martinitoren betaal je 3 euro per persoon. Tegenwoordig hebben we er nog een ‘grote jongen’ bij, namelijk het Groninger Forum met een totale hoogte van 45 meter. Ook voor andere activiteiten biedt het Groninger Forum uitkomst, zoals voor studeren, film kijken boeken lezen. Het bezoek van deze ‘huiskamer van Groningen’, zoals het Groninger Forum ook wel wordt genoemd, is gratis. Nog een belangrijk verschil, het Groninger Forum heeft roltrappen, de Martinitoren helaas (nog) niet.

Het Groninger Forum en de Martinitoren


Help, ik moet op kamers!
19jun

Help, ik moet op kamers!

    Het is bijna zomervakantie, en het is tijd voor de volgende uitdaging: zelfstandig wonen. Maar hoe vind je een kamer in een nieuwe...

19dec

De leukste christelijke dating apps

De leukste christelijke dating apps  Wanneer je als christelijke single een serieuze partner zoekt ben je heus niet alleen aangewezen op...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren